X

热门

其他集数

    内容

    CONTENT

    监制:黄兆均

    12/02/2019
    相片集
    相片集

     

    由十五到二十世纪期间,欧洲国家雄据世界各地。在1492年,哥伦布在寻找前往印度的新航线时,发现美洲。这些欧洲的「征服者」对新大陆造成了破坏,和引发了疾病。同时,他们把为数众多的非洲黑奴带到欧洲,把他们当成廉价劳工。欧洲各国靠着他们的殖民地,得享「黄金时代」。在1800年代后期,欧洲国家为了成为列强大国把非洲瓜分。意图扩张海外领土的贪欲,引发了第一次世界大战。

     

    双语广播:

    粤语/英语 (电视版)

     

     

    播放频道:

    港台电视 31、31A

    播出时间:

    (首播)
    (重温)

    2019年2月12日 星期二 晚上9时30分
    2019年2月13日 星期三 凌晨12时30分         
    2019年2月13日 星期三 中午12时

    网上重温:

    7天网上重温 ,直至2019年2月19日止

     

     

    From the 15th to far into the 20th century, Europeans conquer the world. In 1492, Columbus discovers America while seeking a new sea route to India. The Conquistadors then unleash disease and destruction on the New World, while Europeans bring over millions of black African slaves as cheap labor. Europe enjoys a “Golden Age” on the backs of its colonies. In the late 1800s, European countries scramble to Africa for “a place in the sun”. Lust for overseas territory leads to the First World War.

    Bilingual:

    Cantonese/ English (TV Version)

     

     

    Channel:

    RTHK 31 & 31A

    Time:

    (First run)
    (Re-run)

    2019.2.12 Tue 9:30pm
    2019.2.13 Wed 12:30am
    2019.2.13 Wed 12:00pm

    Online Available Period:


    7 days; till 2019.2.19